Tiina Kuivaamolla

Miksi olen ehdolla kuntavaaleissa?

Mulle on ollut aina tärkeää tehdä töitä sen eteen, että jokaisen ääni kuuluu. Sen vuoksi olen tehnyt paljon tamperelaisten opiskelijoiden, meidän opiskeluyhteisön ja tekniikan alan aseman edistämiseksi. Se, että liittyisin puolueeseen ja olisin ehdolla kuntavaaleissa ei kuitenkaan ollut mulle itsestäänselvyys.

Mukaan lähtemisen kynnys oli korkea, koska kyseenalaistin omaa osaamistani ja mahdollista rooliani päättäjänä: Onko mun kaltaiselle osaajalle ja tekijälle paikkaa? Miten muhun suhtaudutaan, jos lähden mukaan kuntapolitiikkaan? Mitä mun kaverit ajattelee? Kaiken tämän pohdinnan jälkeen tajusin, että juuri mun kaltaista osaajaa ei ole mukana päättämässä meidän yhteisistä asioista, joten päätin lähteä ehdolle. Olen ehdolla, jotta valtuustossa olisi tuttu ja helposti lähestyttävä tyyppi tekemässä päätöksiä arkeen liittyvistä asioista. Mulla on kokemusta vaikuttamisesta, mä osaan puhua vaikeistakin asioista rakentavasti ja mulle on luontaista etsiä ratkaisuja ongelmiin. Moni on kysynyt multa, miksi päädyin Vihreisiin. Valinta oli mulle todella luonnollinen ja helppo, sillä tässä puolueessa saa äänensä kuuluviin ja pääsee tekemään töitä merkittävien asioiden puolesta.

Kuntavaaleissa on kyse ennen kaikkea siitä, miten tamperelaisten arki sujuu tulevaisuudessa. Siitä, kuinka nopeasti saa ajan terveydenhuoltoon, kuinka paljon bussilippu maksaa ja missä kunnossa pyöräilyväylät on. Aion tehdä töitä sen eteen, että jokaisen tamperelaisen arki on helppoa ja sujuvaa. Mua on aina ärsyttänyt, kuinka vaikeaa kaupungin asioista ja sen tarjoamista palveluista on saada tietoa. Mä haluan tuoda kunnallisen päätöksenteon lähemmäksi tamperelaisia, koska kaupungissa päätettävät asiat ovat meidän yhteisiä asioita. 

Mulle tärkeä osa demokratiaa on keskustelu ja erilaisten näkökulmien kuunteleminen. Haluan tehdä Tampereen poliittisesta keskustelukulttuurista nykyistä myönteisemmän ja rakentavamman. Me ei voida tuhlata aikaa keskinäiseen nokitteluun vaan meidän pitää rakentaa Tampereen tulevaisuutta yhdessä. Yksikään päättäjä ei pärjää yksin vaan me tarvitaan yhteistyötä puoluerajojen yli. 

Mä uskon esimerkin voimaan ja haluankin olla keskusteleva vaikuttaja. Mä haluan kuulla teidän ajatuksia Tampereen kehittämisestä, joten ole yhteydessä ja jutellaan lisää! Rakennetaan Tamperetta yhdessä ja tehdään siitä aidosti meidän kaikkien kaupunki.