Kiitos rakkaalle yhteisöllemme

Kiitollisuus. Se oli päällimmäinen tunteeni perjantaina, kun sain ansiomerkin Tampereen Teekkarit ry:ltä. Ennen kaikkea mä olen kiitollinen siitä, mitä olen saanut tehdä yhteisössämme. Että olen saanut toimia täällä niin laajasti ja kehittää meidän yhteisöä. Ensimmäisten opiskeluvuosien aikana en voinut ajatellakaan, että toimisin teekkarikulttuurin ytimessä tai edistäisin tekniikan alan asemaa yhteiskunnassa. Niin kuitenkin tämä yhteisö antoi minulle mahdollisuuden kasvaa, oppia ja löytää suunnan omalle polulleni. 

Se, että olen juuri tällainen toimija kuin olen, ei ole itsestäänselvyys. Se on vaatinut paljon omien tunteiden ja arvojen tutkimista. Olen kyseenalaistanut itseäni ja omaa tekemistäni vuosien aikana monta kertaa. Olen jännittänyt, itkenyt ja ajatellut, onko tässä mitään järkeä. Teenkö oikeita asioita vai ollaanko nyt menossa ihan väärään suuntaan? Nämä tunteet ovat ennen kaikkea kuvanneet sitä, että asioilla on ollut paljon merkitystä. Vahvoja tunteita ja oman suunnan etsimistä ei kannata pelätä. Ne ovat hyviä hetkiä pohtia, mikä on itselle tärkeää ja millainen toimija haluaa olla. Millaisen jäljen haluaa jättää itsestään.

Kiitos jokaiselle, joka laittoi viestin viikonlopun aikana. Juuri ne henkilökohtaiset viestit tekivät ansiomerkin saamisesta entistä upeamman kokemuksen. On vaikeaa sanallistaa, miltä tuntuu kuulla, että minulla on ollut merkittävä vaikutus nuoremman toimijan polulla tai että minulla on ollut rohkeutta sanoa asioita, joita muut eivät uskalla. Haluan kiittää jokaista, jonka kanssa olen saanut tehdä töitä näiden vuosien aikana. Monella teistä on ollut korvaamaton vaikutus ja ilman teitä en olisi tässä. Olen antanut tälle yhteisölle paljon, mutta samalla olen saanut kaikki teidät osaksi elämääni. Se, jos jokin, on hienoa. 

Haluan myös kiittää siitä luottamuksesta, jonka olen saanut. Ei ole itsestäänselvyys, että olen saanut toimia niin monissa paikoissa edustaen teekkareita. Aion jatkossakin olla sen luottamuksen arvoinen ja teen kaikkeni, jotta Tampereen teekkarit voivat hyvin ja että tekniikan ala menestyy. 

Olen viime vuosien aikana pohtinut, miten saisimme yhä useamman teekkarin mukaan toimintaan. Jotta näin tapahtuisi, täytyy yhteisömme toivottaa kaikki tervetulleeksi. Haluankin käyttää hetken sanoakseni, että meidän on nyt yhteisönä tehtävänä täysiä töitä sen eteen, että jokaisella tamperelaisella teekkarilla olisi hyvä ja turvallinen olo. Että mahdollisimman moni pystyy osallistumaan toimintaan ja kehittämään yhteisöämme. 

Kulttuurissamme on äärettömän paljon hyvää eikä kukaan ole ottamassa sitä pois. Me emme kuitenkaan voi tuudittautua siihen vaan on varmistettava, että jokainen teekkari kokee yhteisömme omakseen. Kulttuurimme muuttaminen avoimemmaksi ja syrjinnästä vapaaksi ei tarkoita, että kulttuurimme heikentyisi tai sitä murrettaisiin. Päinvastoin! Muutoksen myötä kulttuurimme on entistä vahvempi: yhä useampi kokee olonsa tervetulleeksi ja haluaa antaa panoksen yhteisömme kehittämiseen.

Pidetään siis yhdessä huolta, että yhteisömme on aidosti meidän kaikkien.