Esittely

Olen Tiina ”Tinsku” Mikkonen Hervannasta, käytettävyyssuunnittelija ja Vihreiden kuntavaaliehdokas. Haluan rakentaa kestävää Tamperetta, jossa ihmisillä on hyvä asua, liikkuminen on kestävää ja yrityksillä on helppo toimia. En uskonut aiemmin, että liittyisin puolueeseen tai olisin ehdolla vaaleissa. Mun kaltaista osaajaa ei kuitenkaan ole mukana päättämässä meidän yhteisistä asioista, joten päätin lähteä ehdolle. Olen ehdolla, jotta valtuustossa olisi tuttu ja helposti lähestyttävä tyyppi tekemässä päätöksiä arkeen liittyvistä asioista.

Tärkeimmät arvoni ovat oikeudenmukaisuus ja avoimuus. Ne tarkoittavat, että ketään ei jätetä ulos – ei porukasta koulun pihalla, opiskelumahdollisuuksista tai palveluista, joihin on oikeutettu.

Olen tyyppinä ongelmanratkaisija, jota motivoi arjen haasteisiin tarttuminen. Kehitänkin työkseni käytettäviä ja saavutettavia digipalveluita. Ihmislähtöisellä digitalisaatiolla voimme tarjota tamperelaisille palveluita nykyistä fiksummin ja tehokkaammin. Samalla palvelut ovat helpommin löydettävissä ja käytettävissä.

Aion tehdä töitä sen eteen, että jokaisen tamperelaisen arki on helppoa ja sujuvaa. Mua on aina ärsyttänyt, kuinka vaikeaa kaupungin asioista ja sen tarjoamista palveluista on saada tietoa. Mä haluan tuoda kunnallisen päätöksenteon lähemmäksi tamperelaisia, koska kaupungissa päätettävät asiat ovat meidän yhteisiä asioita. Tampere tarvitsee pitkäjänteistä, tietoon ja tieteeseen perustuvaa päätöksentekoa. Päätökset eivät kuulu kabinetteihin, sillä asiat ovat meille yhteisiä.

Muutin Tampereelle opintojen perässä Valkeakoskelta, jossa olen viettänyt lapsuuteni. Vapaa-ajallani pelaan kyykkää, vietän aikaa ystävieni kanssa pelaillen ja rapsuttelen kissavanhuksiani.

Vaikuttajana minua on luonnehdittu rohkeaksi ja eri osapuolia ymmärtäväksi. Tässä tärkeimpiä luottamustehtäviäni ja projektejani:

2021
varavaltuutettu, Vihreiden valtuustoryhmä, Tampere
2021
hallituksen jäsen, Viite – Tieteen ja teknologian vihreät ry
2021
hallituksen jäsen, Pirkanmaan tieteen ja teknologian vihreät ry
2020-2023
hallituksen jäsen, Tekniikan Akateemiset TEK
2020->
Insinöörien ilmastorintama
2020
jäsen, Tampereen yliopiston johtamisjärjestelmän selvitystyöryhmä
2018-2019
jäsen, Tampereen yliopiston konsistori
2019
hallituksen opiskelijajäsen, Tekniikan Akateemiset TEK
2018
Tampereen Teekkarit ry:n perustamisen valmistelu
2018
puheenjohtaja, Nuorten valiokunta, Tekniikan Akateemiset TEK
2017
hallituksen puheenjohtaja, Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta
2016
hallituksen jäsen, Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta. Vastuulla viestintä ja teekkarikulttuuri